Kalalubade müügiportaal püstitas uue rekordi

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kalapüük
Kalapüük Foto: Dmitri Kotjuh

Märtsis avatud portaal kalaluba.ee on osutunud väga menukaks ning paistab silma töökindlusega. Uus kasutajarekord sai püstitatud 1. detsembril, kui algas tuleva aasta kalastuskaartide müük. Neid läks sel päeval portaali kaudu kaubaks 4540, millest tervelt 2790 esimese poole tunniga.

„Kalaluba.ee pidas sellele proovikivile hästi vastu,“ nentis Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialist Indrek Ambos. „Oleme seda vastavalt klientide tagasisidele järjepidevalt täiustanud.“ Ambos meenutas, et 1. juulil, kui algas jõevähi püügilubade müük, esines tõrkeid. Need parandati kiiresti: suurendati süsteemi jõudlust ja testkeskkonnas tehti koormuse proove.

Ambos tunnistas, et kuna koormuse testimine on kasutuses olevas portaalis keeruline, ootas kogu portaali haldav meeskond nüüd ärevusega, mida 1. detsembri hommikupoolik endaga kaasa toob. „Esimesetel minutitel oli veebileht pisut aeglane, kuid tõsisemaid probleeme süsteemis siiski ei esinenud,“ ütles ta. Ambos lubas, et portaali meeskond üritab tulevikku vaadates kindlasti jõudlust veel paremaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles