MUHU UUDISSED Üks vuasta lähäb aga jälle

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Ikka terit neh! Jälle suab üks vuasta otsa. Ja oo just paras aeg korra vuadata, et mis siis sest kua miele jähi. Neh, Ukrainamual oo sõda. Neh, eks saigid neid ukrainlasi pissitassa abistatud kua. Varjevõrkusid oo teestele sii vihutud tiha. Ja suab masu nüidkid viel teisi narpida. Liiva pasturaatis oo järg ülal ühtejuoni. Ja mudud sai lõikuskuu sihes Liiva linnas üks kange toetuskontsert ukrainlastele ää pietud. Ja isegid autuid oo Muhust teestele suadetud.

Aga muhulaste vuasta es oln pooleskid kõege ullem. Ühna kohe mitmel-setmel korral oo õnnest õhatud, et oo ikka kena, et meite vald omaette jähi. Suurust oo just parasjägu. Isegid meite laod oo mieles seisn. Neh, nende jäuks ju sie uhke sõeduriist sii vuasta alguses tuodi, misega kaudu vett igasepuole likki piaseb. Ja Piiri magasiait sai uie katusse piale ja Hellamuale, kohe laululava taha, tehti vägev jõuväljak, Koguva sai uie parkla. Masu kolm kilumietrid külatiesid läksid mustkatte alla. Nõmmküla rahvas pannid seljad kokku ja vädasid oma külalatsi piale lekri. Neh ja siis nie kanged laadapäävad, midast enne jõulusid sii Pädastes ja Põhjaranniku bussiputkates pieti – Külasemast kuni Nõmmkülani välja. Ja sui, kui neid kohvikume tehti ja. Neh, elu köib igas külas.

Neh, ja mis siis sii riaki viel Liiva linnast, kus nüid sie vägev Muhu maja kua viel püsti sai. Sõukse vuasta lõpetuseks võib ühe pidu ää pidada küll. Nüid oo just viimne aeg, et ennassid Annelile kirja anda ja riede õhta spordialli piduse minna. Anneli nummer oo ikka samma 50 37 407. Neh pileti innaks oo 20 eurut. Alguse aaks oo kellu ühessast õhta.

Neh, missa sii muud änam oskad. Tulgu ikka rahullik vuasta lõpp. Ja et uie vuasta sihes sie va ull sõda läbi suaks. Küll siis akkab pissitassa jälle kõik paramaks minema igaspuol. Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles