SUUR ÕNNEVALAMINE ⟩ Mark Muru: "Missivõistluste "olgu maailmas rahu""

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Mark Muru
Mark Muru Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Vana tõde on see, et igaüks on oma saatuse sepp ja oma õnne valaja. Saarte Hääl võttis sõnast ja palus kuuel inimesel õnne valada ning ära arvata, mis neid siis ees ootab. Ettevaatavalt võib öelda, et uudised on vaid positiivsed.

Tornimäel on laevaehitaja Mark Muru päev otsa videokoosolekuid pidanud ja tunnistab, et aasta 2022 oli täiesti hullumeelne. Koroonaajal läks neil veel täitsa hästi, aga siis tuli kallale kõik, mis tulla sai: tarnetega oli raskusi, hinnad tõusevad. Mingeid osi tuleb oodata 24 kuud ning mõni tarnija saadab aastas viis korda uuendatud hinnakirja. Mark ütleb, et tema peab panema paadile hinna, mis kehtib mitu aastat ette, ja kui midagi kallimaks läheb, pole see tellija mure. Õnneks on koostööpartnerid mõistlikud ja tähtaegade asemel lähtutakse põhimõttest, et valmis saab siis, kui saab. Tööpuudust Alunaudis ei ole, aga katsu sa sellistes tingimustes külma närvi säilitada.

Õnn läheb Margil kahte tükki. Esimest vaadates on kohe näha, et tegu on paadiga. Kausjas plönn ei jäta tõlgendamisvõimalust. "Siin ma näen neiut, pikkade juustega, kannel käes," ütleb Mark teiste tüki kohta. Naisterahva nägemine pole sugugi vale, sest üks perepoegadest on 2023. aastal abieluranda sõudmas. Võib-olla siis sellesama paadiga, mida esimene tükk näitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles