TAGASI KODUDESSE ⟩ Lisaõppekogunemisel Okas 23 lõppes aktiivsete tegevuste faas

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
MIKK RAND selgitab, et riigikaitses tähendab mõiste viivitamatult seda, et kohale tullakse esimesel võimalusel. Nii oli ka 26.01. alanud Okas 23 puhul.
MIKK RAND selgitab, et riigikaitses tähendab mõiste viivitamatult seda, et kohale tullakse esimesel võimalusel. Nii oli ka 26.01. alanud Okas 23 puhul. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänasega lõppeb neljapäeval Vabariigi Valitsuse otsusega välja kuulutatud lisaõppekogunemise Okas 23 aktiivsete tegevuste faas, mis tähistab õppekogunemisel osalejatele tagasi kodudesse suundumist.

Lisaõppekogunemine on jagatud kahte faasi, millest esimene, aktiivsete tegevuste faas lõppes täna (26.-29. jaanuar). Aktiivse faas raames tuletasid õppusel osaleja meelde erinevaid oskuseid, läbisid täiendava relvaõppe ja harjutasid väikeüksuste taktikat.

Teises faasis (26. jaanuar-23. veebruar) ootab 36 võitlejat paindlik lisaõppekogunemise periood, mille raames on isikkoosseis küll lubatud kodudesse, kuid neil tuleb olla valmisolekus ning välja kutsumise korral ilmuda etteantud aja jooksul oma teenistuskohta. Valmiduses oleku perioodil on reservväelasel võimalik tegeleda oma isiklike- või tööalaste tegemistega ja neile makstakse selle aja eest reservväelasele ettenähtud toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles