MUHU UUDISSED Muhu kielt riagitse küll

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Nüidseks oo jälle üks uus ja uhke rojekt änam-vähäm ühele puole suamas. Ma põle mitte enne juttu teingid, et äkist ma sõnu äe. Neh, Muhu oabitsa jutud said puhas linti võetud ja lähtvad emakielepäävast juutuupi üles. Iga tähe lukes ette ise inimene. Neh, ja põle pooleskid oln, et mõni aab sõrgu vastu või ep tule. Masu saba olli uksetagagid viel, kis oleks kua tuln, aga põle änam tähti jägun mitte. Irmuskena oo tiada, et muhulased, iseäranis nooremad inimesed oo akan rohkem julgema muhu kielt riaki. Rügame aga ietsi! Ja nüid ikka vielgid suurema kampaga!

Kohe järgmine murderojekt oo tuleva nädali akkamas. Meite Muhu murdesõnastik soab varsi kieleinstituudi latvormi piale. Ja siikohtas mool oo palve: kui kiegid oo kuskil viel korjan ja üles kirjutan Muhu sõnasid, midast paergu internettis sõnastikkus põle, siis olge nii munuksed ja võtke aga mooga või Loasu Kadriga ühendust. Katsuks ikka juure vielgid sõnna neid sõnasid ja ütlemisi suaja. Ja neh, kahekümne kahessanda õhta, siis pasturoatis arutab ja lammutab. Ja kui kiegid seks aaks üles ep leva, siis sest põle kua äda. Sõnu suab juure ju ikka riputa.

Neh, aga mis siis lisemal aal viel tulemas oo? Mineva nädali ma juba õikasi, et oome oo Liiva linnas pidu. Neh, kellu kahestteistmest tähistatse keskväljaku pial vabariigi vuastapääva ja jägatse valla reemiad välja.

Neh, et tasub ikka igalühel tulla. Näeb inimesi ja kontsert oo kua ja. Siis põle pärast toodutamist, et põle mitte näin ega kuuln, kisne reemiate nominendid ollid kua ja kis reemiad lõpuks omale said. Siis oo ikka oma silm näin ja kõru kuuln.

Neh, ja pärast seda aktust suab kuipides pasturoati minna. Sial oo kodarrahade piltidest sur uhke näitus ülal ja Sisa Kristjan oo luban nende kohta riaki kua ühte koma teist.

Ja veebruarikuu lõpuni suab omasid jaali anda valla kaasava ielarve rojektidele. Raha, mis nendele jägatse, oo kokku viistesn tuhat. Ja kandidaatisid oo kokku kolm tükki. Igaüks suab kaks tükki välja valitseda. Ja nendega oo nõuke kaup, et Tillunire puhkeala küsib üksi viistesn tuhat ja Hellamoa lauluväljaku puhkeala ja Liiva roosiaid kahe piale kokku niisamma palju. Neh, et uurige aga, mil moel sial internettis neid jaali anda suab ja andke kaks tükki äe. Kolmas las jäeb viienda märtsini täose.

Vat sõuksed luod. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles