JUHTKIRI Tublid maakoolid

Saarte Hääl
Copy
Muhu põhikool
Muhu põhikool Foto: Ivo Kruusamägi / Wikipedia

Kuigi valitseb arusaam, et suured koolid pakuvad paremat haridust ning õpilastel on seal rohkem võimalusi end arendada, ei pruugi see alati paika pidada. Tõik, et Õhtulehe koostatud edetabelis on Lümanda põhikool oma taseme poolest Eesti koolide edetabelis kõrgel kuuendal ja Muhu põhikool 12. kohal, annab tunnistust sellest, et ka väikesest maakoolist võib saada väga hea ja mitmekülgse hariduse, mis ei jää milleski alla eliitkoolide pakutavale.

76 õpilasega Lümanda kool annab lastele süvendatud loodusharidust, lapsed on saavutanud suurepäraseid tulemusi maakondlikel ja vabariiklikel aineolümpiaadidel. Lümanda õpilasleiutajad on aga endale nime teinud ka üleriigilistel konkurssidel. Kool innustab lapsi sporti tegema ning paneb rõhku kultuuritraditsioonidele.

Väikestel koolidel on üks suur pluss, mida suurtel koolidel pole: individuaalne lähenemine igale lapsele. Tähelepanu ja toetust jagub kõigile, keegi ei pea tundma ennast unustatu ja kõrvalejäetuna. Just see on põhjus, miks väikseid maakoole ei tohiks kergekäeliselt kärpida või sulgeda. Lapsi võib olla vähe ja kooli kallis ülal pidada, aga need ei tohiks olla peamised näitajad, mille põhjal otsust teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles