MUHU UUDISSED Meitel olli kua pühade puhul mitu pidu

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Ikka terit neh. Küinlakuu oo müödas jälle. Aga andis ikka kenad küinlailma kua vahele. Põle kogu aeg sur läkuauk oln mitte. Neh, just vastlabeks tõi kenasti lumekorra maha ja kis tahtsid, nie said rullida nõnna, et vähä põln.

Oleks ju vielgid rullin, aga es tohi ju – vastlabe tuleb ennassid valges oetele kikerda. Aga neh, mis moo iest kõege uhkem asi… tuhkabe olli sii ning sial ikka kärpsid kua uste taha sokutatud. Isegid kui kuskil mõjal nõukest kommet änam ep tiata, siis vanadekodu oo ikkagiid neid, kis kuntsi tiadvad.

Vastlabe olli uhke ilm ja niisamma uhke olli vabariigi voastapääva kua. Ja inimesed said kenasti värsked õhku nuusuta ja reemiate jägamist vuadata. Ma kua vuatasi ja kuulasi ja panni tähele, et muhulastel oleks justkut juba mineva vuasta liikumise vuasta oln. Neh, ariduse reemia sai omale Viherpuu Hille, kis oo tia mitukümmend vuastad lasteaidas laste tervist jälgin ja neid võimlema ja liikuma utsitan. Ja spordireemia sai K-klubi Muhu laste ja muhulaste mängude korraldamise iest. Nie ise ollid ühna kohkun nägudega. Neh, ollid tahtn isioma lastele võistluse korralda, aga näedsa, muhulased ollid mõttest nii vaimustat, et puhas lõid kampa ja kiitvad siiamuani.

Kultuurireemia sai Kallaste Vahtra Marie, ikka sie Liiva roamatukogu Marie, neh. Siesamma Marie, kis kole kenasti oskab pissiksed massakad roamatute juure meelita. Ja nõnna nie ep pane masu tähelegid, et äkist ühepääva oo lugemine selge. Ja siis nad paljast vilkuvad seda roamatukogu vahet. Ei suagid änam pidama.

Ja mis olli vuasta tegu? Muhu Maja mudud. Sai teesele kõvasti laksuta kua, sest põle ju Liiva linna keskväljakust kuigid kaugel mitte. Just kiviga vissata.

Ja mis viel kole kena voadata olli: Muhu uus loomatohter sai hea ettevõtluse idee reemia. Ja uijeekist! kui tulli kuipides oma tänukirja vastu võtma ja koer olli kua rihma otsas seltsis! Puru vägevad ollid kahegeste sedaviisi.

Ja irmus kena, et Liiva kohvik kua pühade puhul rahvale lõunat pakkus. Neh, ons paramad asja? Tuled terve vahmiiliga kottu välja, kuulad kontserti ja pärast suad kena kõhutääve kua. Ikka elu justkut linnasakstel juba. Põle änam puudu midad.

Ja nüid siis oo pidu seks korraks jälle läbi ja suab akata emakielepääva uotama.

Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles