REPLIIK Milleks see mõttetu bürokraatia?

Copy
Annes Meister
Annes Meister Foto: Erakogu

Ilmselt on enamuseni Saaremaa valla elanikest jõudnud info, et 1. aprillist on Saaremaa vallas kohustuseks biojäätmete komposteerimine. Sellega seoses on vallavalitsuses tuldud välja “hiilgava” ideega, mille järgi tuleb esitada vallale avaldus koos fotoga, kus pead tõendama, et komposteerid oma biojäätmeid ise.

Kui te avaldust ja fotot kompostrist ei esita, liidab jäätmevedaja teie kinnistu automaatselt biojäätmete äraveograafikusse. Seega on tekitatud valla elanike jaoks lausa sundolukord, andes ette küll valiku, kas komposteerid oma biojäätmed ise või veab need ära prügivedaja.

Mulle jääb arusaamatuks, miks on vallavalitsusel vaja oma elanikke panna niinimetatud valikute ette biojäätmete sorteerimisega, kui näiteks endine Leisi vald pole aastakümnetega suutnud Leisi alevikku kanalisatsiooni ehitada, samuti pole seda suutnud praegune suur Saaremaa vald. Kusjuures mõjutab kanalisatsiooni puudumine keskkonda kordades enam kui need mõned toidujäätmed, mille pärast Saaremaa vallavalitsus praegu inimesi kiusab.

Tagasi üles