HÕBEMÄRGIS Eesti parim kalatoode on tehtud Saaremaal

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Saare Kala leegitatud lõhefilee
Saare Kala leegitatud lõhefilee Foto: Erakogu

Täna selgusid "Eesti Parimad Toiduaine" konkursi hõbemärgid, kus parima kalatoote tiitli sai taas Saare Kala Tootmise OÜ. Seekord võidutses leegitatud lõhefilee.

„Eesti Parima Toiduaine“ konkursi hõbemärke jagati kokku 11 kategoorias. Piirkondlike väiketoodete võitjad selguvad järgmisel nädalal ning kuldmärgid ehk selle aasta Eesti parimad toiduained aprillis.

Eesti parim kalatoode 2023 on Saare Kala Tootmise OÜ Leegitatud lõhefilee – õrnalt soolatud ja ehtsal tulel küpsetatud. Nahaga lõhefilee on küpsetatud madalal kuumusel, et säiliks lõhele omane maitse ja mahlasus. Küpsetatud filee pealispind leegitatakse aga ehtsal tulel, et tuua esile lõhe hõrk maitse. Tegemist on uudse küpsetamise ja ehtsal tulel leegitamise tehnoloogiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles