Ära maga maha – laulupeo solistide konkursi lõpuni on jäänud nädal

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Laulupidu Tallinna lauluväljakul.
Laulupidu Tallinna lauluväljakul. Foto: Erik Prozes

XIII noorte laulupeol kõlava “Kodulaulu” solistideks pürgivatel noortel on aega veel 7 päeva, et salvestada ja teele panna kandideerimiseks vajalik video. XIII noorte laulupeo segakooride dirigendid valivad välja ühe nais- ja ühe meeshääle, kes kannavad ette armastatud laulu salmide osad.

Olav Ehala “Kodulaulu” laulupeol juhatav dirigent Markus Leppoja hindas seni laekunud videote põhjal esinejate taset väga lootustandvaks. “Praeguse seisuga on meil naissolistide häälenäidiseid rohkem, loodame, et järgnevatel päevadel on ka noormehed aktiivsemad oma videoid saatma,” ütles Leppoja ja lisas: “Refrääne võib salmide vahele laulda, aga ei pea. Kui refrääne klaveril vahele mängida, võib neid soovi korral lühendada.”

Olav Ehala poolt Juhan Viidingu sõnadele kirjutatud “Kodulaul” kõlab suvisel peol segakooride repertuaaris, kuid solistide valikul pole koori kuulumine määrava tähtsusega. Solisti valik tehakse tervikmulje põhjal ja kõige rohkem hindab laulupeo kunstiline komisjon siirast esitust ning laulu mõtte edasiandmist. Loomulikult on oluline musikaalsus ja hääle sobivus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles