Vallajuhid on isetehtud bürokraatiamasinaga jännis

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
PILT TÕESTAB: Saaremaa vallavalitsus küsib suuremate asulate elanikelt ja ettevõtjatelt kompostri pilte. Näiteks selle pildiga näitab Kuressaare Soojus, et nende Kalevi tänava kinnistul rakendatakse "kompostimise toimingut nõuetekohaselt kooskõlas valla jäätmehoolduseeskirjaga".
PILT TÕESTAB: Saaremaa vallavalitsus küsib suuremate asulate elanikelt ja ettevõtjatelt kompostri pilte. Näiteks selle pildiga näitab Kuressaare Soojus, et nende Kalevi tänava kinnistul rakendatakse "kompostimise toimingut nõuetekohaselt kooskõlas valla jäätmehoolduseeskirjaga". Foto: Saaremaa vallavalitsus

Saaremaa vald on biojäätmete kompostimise avaldustele vastamisega sellises ajahädas, et appi tulid vabatahtlikud teistest valla osakondadest alates vallakunstnikust, lõpetades turismispetsialistiga.

Kuni selle kuu lõpuni aitavad valla keskkonnaosakonnal biojäätmetega seotud taotlusi läbi vaadata 21 teiste valdkondade teenistujat. Lisaülesandeid täidavad vabatahtlikud abistajad siis, kui oma tööjärg seda parasjagu võimaldab. Tasu nad selle eest ei saa.

Valla personalijuhi Mai-Liis Niidi sõnul on keskkonnaosakonna tiim alamehitatud, töö hulk seoses taotluste menetlemisega aga jätkuvalt suur. Abivallavanem Kaarel Tang ütles, et kompostimise kohta tuleb elanikelt tuhandeid avaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles