MUHU UUDISSED ⟩ Kohe mitu pidu üheteese järges

Saarte Hääl
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Ikka terit! Tarkus tarviline vara ja midad uut õppida suab eluaa. Muhus oo jälle laupa-pühabe ühed kuolitamise päävad tulemas. Jälle Liiva Tõnisse õues. Sedakorda oo villa- ja okipäävad. Suab kõike tarkust villa pesust, noppimisest ja kuarimisest kuni lõŋŋa ketramise ja korrutamiseni välja. Õpetajaks tuleb ülemualt Julika Roos ja terve kursuse iest küsitse 110 eurut raha kua.

Mudud tuleks ennassid jälle kirja anda. Kõege param oo seda tiha, kui kirjuta julikaroos@hotmail.com aadressi piale kiri. Neh, kuolitus oo mõteldud ikka iseäranis nõukstele, kis tahaks kangest õppe, et mil moel sest lambavillast kena pehme lõŋŋa suab. Jälle üks nõuke tarkus, midast muiste ossati, aga mis nüidseks oo änamaste unun.

Mineva nädali olli moole ühna üllatus, kui ma kuulsi, et meite Muhu lasteaid suab juba 55- vuastaseks. Ei, neh mis sa kostad. Ja 30. mail kellu kümnest oodetse nüid kõiki vilistlasi ja endisi lasteaa tüötajaid ja nõuksi inimesi, kis küll põle lasteaiaga miskitpidi siotud olngiid kunagid, aga kelledele kangest mieldib laste laul ja tants, suurde sünnipääva pidusse.

Neh, neid vilistlasi oo ju selle 55 vuastaga ikka kena jäo korjan. Ja juba ette oo arvata, et ega nie kõik sõnna lasteaa pissiksesse saali äe ep mahu mitte. Aga põlegid taris! Meitel oo ju Liiva linnas nüid vägev turuväljak ja sõnna mahub rahvast küll ning viel. Nõnna et aage aga ennassid kokku. Ruumi oo ja laste laul ning tants oo ikka munuksed vuadata oln.

Ja kohe järgmise pääva, 31. mail pietse Nautse Mihklil Muhu ettevõtjate kevadpidu. Selle jutuga oo natusse kiire kua, sest pühabeks tuleks ennassid äe registreerida. Valla kodulehe pial oo nõuke link, kust seda tiha suab ja meili võib kua suata annika@muhu.ee. Rahakratt annab tarblist nõu ja Digisaar riagib kiirest internetist ja Vaiko Eplik laulab vahele kenasid laulusid kua.

Neh, ja põlast suab kua pirekse võtta. Nõnna et olge aga nobed omale kuupääva äe märkima ja ennassid kirja andma. Ah neh, niipalju ikka kua viel tiadmiseks, et alguse aaks oo kellu seitse õhta. Et suab parasaste omad ettevõtmised õigeks aaks korraks nurka vissata ja enne pirekse pidu pidada, kut suine rall lahti lähäb.

Vat sõuksed lood ja laulud. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles