MAAILM ⟩ Groteskne poleemika: koomik Gerra versus president Zelenski

Urmas Kiil
Copy
KOOMIK JA PRESIDENT: Ukraina poliitikuid pahandasid parodist Laurent Gerra naljad president Volodõmõr Zelenski aadressil. Prantslased arvavad aga, et nalja võib teha alati ja kõige üle. Kuninga narri naljad on Lääne-Euroopas olnud ajalooline traditsioon ja seetõttu tuleb ka narride aasimisi taluda. Eriti käib see rahva ülalpeetavate poliitikute kohta.
KOOMIK JA PRESIDENT: Ukraina poliitikuid pahandasid parodist Laurent Gerra naljad president Volodõmõr Zelenski aadressil. Prantslased arvavad aga, et nalja võib teha alati ja kõige üle. Kuninga narri naljad on Lääne-Euroopas olnud ajalooline traditsioon ja seetõttu tuleb ka narride aasimisi taluda. Eriti käib see rahva ülalpeetavate poliitikute kohta. Foto: Wikipedia.org

Prantsuse koomik vihastas välja Ukraina suursaadiku, kui nimetas raadiojaama RTL otse-eetris president Volodõmõr Zelenski hiljutist ringreisi Euroopas rändtsirkuseks.

Ajaleht Le Figaro on aga seisukohal, et koomikul ja parodistil Laurent Gerral on õigus nalja heita ükskõik kelle üle ja kus iganes, olenemata sellest, kas see kõigile on naljakas või mitte.

Alustuseks pöördub Le Figaros ilmunud artikli autor Jonathan Siksou* mõne kuu tagusesse minevikku. Käesoleva aasta 8. veebruaril palus Zelenski oma Pariisi visiidi ajal teda võõrustanud president Emmanuel Macronilt täiendavalt relvastust – tanke, sõjalennukeid ja lahingumoona. Juba järgmise päeva varahommikul ironiseeris ajakirjanik Gaspard Proust raadio Europe 1 hommikuprogrammis: “Ta unustas meilt küsida vaid “Mona Lisat”.” Toona võtsid paljud raadiokuulajad seda märkust naljana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles