TEHNIKA ⟩ Kaks aastat elu elektriautoga

Copy
Kas olen rahul? Sujuv ja vaikne sõit, mugav “gaasipedaaliga” pidurdamine, hea kiirendus, tossu puudumine - jah, ma olen rahul!
Kas olen rahul? Sujuv ja vaikne sõit, mugav “gaasipedaaliga” pidurdamine, hea kiirendus, tossu puudumine - jah, ma olen rahul! Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Meie kodu on Kuressaare lähedal maal. Möödunud aasta novembris möödus 10 aastat sellest, kui maja katusele said päikesepaneelid. Sellest ajast olen kõike elektriga seonduvat hoolega jälginud.

Kui kuus aastat tagasi tekkis võimalus teha elektriliitumine oma kinnistule, mis asub kohe maja juures, siis mõtlesin kohe, et tulevikus võiks sinna garaaži ehitada ja seal elektriautot laadima hakata. Elektriliitumine sai tehtud ja garaaž kahele autole valmis 2020. aastal. Sel ajal olid mulle elektriautodest teada pisikesed Mitsubishid ja ülikallid Teslad.

2020. aasta suvest hakkasin tõsiselt elektriauto otsimisega tegelema. Kui avaldati kuupäev, millest alates sai tellida elektriautot Škoda Enyaq, oli otsus tehtud. See auto tundus disainilt ja suuruselt sobiv. Siiski läks üle poole aasta, kuni 30. aprillil 2021 auto Warma Autost kätte sain. Auto hind oli 55 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles