MAA ELU Raimond Ellik: piimakarjakasvatus ei ole nõrkadele

Aare Laine
Copy
TUNTUD TEGIJA: Raimond Elliku tegemisi on märgatud Saaremaast kaugemalgi ja praegu on tema tegemistest valmimas dokumentaalfilm.
TUNTUD TEGIJA: Raimond Elliku tegemisi on märgatud Saaremaast kaugemalgi ja praegu on tema tegemistest valmimas dokumentaalfilm. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“See on karmide naiste ja meeste maailm,” hindab oma ja teiste talunike aastakümnete pikkust lüpsikarja pidamist Salme põllumajanduse osaühingu juht Raimond Ellik.

Ellik, kel tuleb kokku 33 aastat kogemust nii piimakarja kui ka lihaloomade pidamisel, on näinud ja kogenud põllumehele rõõmu teinud aastaid ning ka murettekitavaid kevadeid ja suvesid, mil veistele Sõrve liivastel rohumaadel õiget ninaesist ei jagunudki.

Vaatamata tänavusele vihmavaesele ja jahedale kevadele pole Raimond optimismi kaotanud. Seda rõhutab ta ka ise. Naerulsui näitab ta alles hiljaaegu saadud tunnistust, mis kannab kuupäeva 27. aprill. Nimelt tunnustas Eesti maakarja kasvatajate selts Salme põllumajanduse osaühingut, kelle Eesti maatõugu kasvatav farm tunnistati 2022. aastal eliitklassi tõufarmiks. Sama tiitli pälvis Salme farm ka tunamullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles