TOIT ⟩ Kilekotikurgid – krõmpsuvad ja särtsakad

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
SÖÖ KAS VÕI KOHE: Sellisele salatile pole vaja “vädimiseks” aega anda, see ongi juba valmis!
SÖÖ KAS VÕI KOHE: Sellisele salatile pole vaja “vädimiseks” aega anda, see ongi juba valmis! Foto: Karl Jakob Toplaan

Suvel pole grillitud liha või kotlettide kõrvale midagi paremat kui mõnus värske, krõmpsuv ja kiiresti valmiv kurgisalat. Kaussi selle tegemiseks vaja pole, küll aga kilekotti, teab omast kogemusest Siiksaare küla Abaja talu peremees Liivar Sepp.

Peremees Liivar juhatab meid paargusse – suisel ajal on see just sobiv koht, kus krõmpskurkide tegemine ette võtta.

Ehkki nn kilekotikurkide retsepte ja valmistamisõpetusi leiab internetiavarustest ja sealhulgas Youtube`i kanalist küllaga, on Liivar Sepal aastate jooksul välja kujunenud oma viis, kuidas seda hõrgutist teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles