Metsakaitsjad heidavad RMK-le ette eksitavate selgituste jagamist

Copy
Kose 16.12.2019
RMK raietööd. Lageraie. Mets, raie, Droonifoto, aerofoto. Foto on illustreeriv.

RMK felling works. Forest, Clearfelling, drone view, aerophoto
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES FOTO: Sander Ilvest
Kose 16.12.2019 RMK raietööd. Lageraie. Mets, raie, Droonifoto, aerofoto. Foto on illustreeriv. RMK felling works. Forest, Clearfelling, drone view, aerophoto FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Saaremaa Mustjala osavallakogu otsustas Konati piirkonnas säilitada metsaosa puhke- ja õppemetsana, lubades vaid vajadusel valikraie, kuid Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) püüab oma lageraie plaani siiski vägisi läbi suruda, heidab Päästame Eesti Metsad MTÜ ette.

Konati puhkekoha ümbruses on maastikuliselt ja liigiliselt väga mitmekesine ja eriline riigimets 52,5 hektarit, millest majandatavat metsa on 37,2 hektarit. Riigimetsa haldab Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), kes esitles oma plaani sealses kodumetsas 3,4 hektarit lageraiet teha. Mustjala osavallakogu aga keeldus lageraiest, sest nende soov on säilitada metsaosa puhke- ja õppemetsana, niinimetatud püsimetsana ja parkmetsana, ja selleks soovitavad nad teostada vajadusel vaid valikraied.

Vanema metsa säilitamine püsimetsana ja vaid vajadusel valikraie tegemine on erivanuselise metsa kasvatamine ja hooldamise viis, millega tagatakse ja kujundatakse puistu erivanuselisust ja kõrgmetsa jätkuvat püsimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles