Ooperidominant

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa ooperipäevad
Saaremaa ooperipäevad Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuigi sel nädalal leiab Saaremaal aset ka hulgaliselt muid sündmusi ja ettevõtmisi, jäävad domineerima siiski ooperipäevad, mis juba täna esimese etendusega publiku ette jõuavad.

Samas tuleb nentida, et nädala jagu väärikat ooperikunsti on tänaseks Saaremaa igapäevasesse olustikku sedavõrd loomutruult sulandunud, et liigset elevust see sündmus kohalikes enam ei tekitagi.

Kõik ooperipäevadega seonduv on paika loksunud, mitmed nädalad varem pihta hakanud telkide ehitustöid võetakse kui rutiini ja kui tänavapildis märkad äkki külalisesinejate riigilippe, siis ei või kindel olla, kas need seal juba mitte päev varem ei lehvinud.

Juuli viimane nädal Saaremaal on juba hulk aastaid olnud kultuurisõpradel, aga ka poliitika- ja majandustegelastel varakult kavandatud reisisihiks ja kokkusaamispaigaks. Sest teater algab ju puhvetist.

Eesti Kontserdi järjekindlus ooperipäevade vedamisel on kadestamisväärne, õnneks ka tulemusrikas.

Tuleb uskuda ooperipäevade peaprodutsenti Kertu Orrot, kui ta ütleb, et Saaremaa ooperipäevad on ooperimaailmas tuntud kaubamärk ja mainekas rahvusvaheline ooperifestival, mis on paljude teatrite ihaldatud sihtkohaks.

See on turundus, mille taustal Saaremaa valla eelarvest ürituse toetuseks eraldatud 80 000 eurot ei ole üldsegi liiga suur kulutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles