JUHTKIRI Vallaametnike puutumuse puudumine

Saarte Hääl
Copy
Tallinna 25 kolekrunt.
Tallinna 25 kolekrunt. Foto: Karl Jakob Toplaan/Saarte Hääl

Juba 2022. aasta kevadel kirjutas Saarte Hääl Kuressaares otse linna sissesõidul asuva Tallinna tn 25 hoone ja krundi lohakile jätmisest. Paraku olime hüüdja hääl kõrbes, sest vastutavad vallaametnikud ei suvatsenud kogu aasta jooksul mitte miskit ette võtta.

Ka sel aastal on Tallinna 25 hoone meie lehelugudest mitmel korral läbi käinud. Linlased ja meie linna külalised käisid kunagisest väärikast majast, mis pealegi muinsuskaitse all, mööda ja mitmed inimesed juhtisid tähelepanu maja üha kehvemale seisule. Ühel hetkel kukkus maja küljest lausa tükk seina maapinnale!

Kui tänavu juunikuu lõpul kinnistu asjus (mis nüüdseks ka varisemisohtlik) vallavalitsuse järelevalveteenistuselt aru pärisime, saime juhtivspetsialistilt Ain Kõivult vastuseks, et nimetatud objektiga pole tegeldud, kuna “vallavalitsusele pole tulnud objekti kohta ühtegi vihjet ega ametlikku pöördumist”. Seepeale võiks muidugi irooniliselt pärida, kas järelevalveametnikud saabuvad tööle helikopteriga, et Kuressaare peatänava äärset kolekrunti ei märka?

Ikkagi tärkas meis suvel lootus, sest Ain Kõiv lubas korraldada “paikvaatluse ja siis kujundada arvamuse”. Kahjuks pole “paikvaatlus” ka suve kestel tulemusi toonud ja kui eelmisel nädalal toimetus taas valla järelevalveteenistusega suhtles, saime teada, et arenguid ei ole, kuna vald ei suuda omanikuga kontakti saada.

Siiski, siiski – tänaseks on kellelegi saadetud e-kiri. “Püüame selgitada välja tema puutumus või puutumuse puudumine kinnistu omanikuga, edasised sammud sõltuvad tagasisidest, mida täna ei ole,” teatas järelevalve peaspetsialist Ardo Vahter.

Aga milline on järelevalveteenistuse ametnike enda puutumus või puutumuse puudumine meie linna, laiemalt terve valla heakorda? Erinevate näidete valguses saab küll väita, et puutumus puudub.

Selleks, et kantseliidi kõrgemat pilotaaži viljeleda, ei pea küll valla palgal olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles