JUHTKIRI Kopitav koolimaja

Saarte Hääl
Copy
Hallitus Orissaare gümnaasiumi koolihoones
Hallitus Orissaare gümnaasiumi koolihoones Foto: Erakogu

Kaheksa aastat tagasi, 2015. aasta oktoobris alustas Orissaare gümnaasiumi pere uut õppeveerandit vastremonditud koolimajas. Põhjust rõõmustada jagus küllaga, sest ehkki rekonstrueerimistööd läksid esialgu kavandatust pea kaks korda kallimaks, said tingimused palju paremad kui enne.

Paraku on selle kaheksa aastaga jõudnud paljugi muutuda ning uuenduskuuri läbinud maja puhaste ja siledate seinte ning värske lõhna asemel tervitavad tulijat kobrutav värv ja kopitushais. Oleks siis tegemist üksnes esteetilise probleemiga, teatavasti aga mõjub hallitus kehvasti inimeste tervisele, kes peavad päevad läbi nendes kopitanud ruumides viibima.

Orissaare gümnaasiumi direktori Marjana Prii sõnul ongi osal gümnaasiumi kollektiivist ilmnenud allergilised reaktsioonid. See on ka põhjus, miks koolijuht terviseametilt abi otsis.

Selle eest, et inimeste õppimis- ja töökeskkond vastaks nõuetele, vastutab koolipidaja ehk Saaremaa vald. Kui seintel on hallitus ja amortiseerunud trepi tõttu pääseb koolimajja niiskus, siis on küll ülim aeg midagi ette võtta ning selleks raha leida isegi siis, kui eelarve on pingeline ja raha õieti polegi. Sügis oma paduvihmade ja lõputu niiskusega on ju alles ees. Talvest rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles