JUHTKIRI Kui metsa raiutakse, siis laastud lendavad

Saarte Hääl
Copy
Sihiajamine
Sihiajamine Foto: MARGUS MULD /ERR

Loodetavasti on inimestel veel meeles pisut vähem kui aastatagune ränk lumesadu ja sellega kaasnenud ulatuslikud elektrikatkestused Saaremaa eri piirkondades. Ulatuslikud ennekõike ajalises tähenduses, sest mõnes paigas venis voolu taastamine vaat et nädalapikkuseks saagaks.

Elektrikriisi üheks põhjuseks olid kehvasti hooldatud või hooldamata liinikoridorid. Ühtpidi lõhkusid liinidele langenud oksad elektrijuhtmeid, teisalt aeglustas liinialune lund täis võpsik remondibrigaadide liikumist. Paiguti vajanuksid elektrikud sõna otseses mõttes tanki, et end avariipaika läbi murda.

Seetõttu saab Elektrilevi poolt ettevõetud liinikoridoride ulatuslikku laiendustööd vaid tunnustada. Aga eks saarlastel ole põhjust endalegi õlale patsutada, sest elektrikriisi järgne pahameel ja kriitika on vilja kandnud. Kui me oleks ikka kõrvad lonti lasknud ja nõustunud võrgufirma algse nendinguga, et lumi on loodusõnnetus, siis poleks täna ka käimas tööd, mis sadu kilomeetreid elektriliine vastupidavamaks teevad.

See ei tähenda muidugi, et tööd ei peaks käima nii, nagu kord ette näeb. Kui asja korralduslik pool ka veel paraneb, siis on põhjust lõpuks tõdeda, et lõpp hea, kõik hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles