SIGNE RIISALO Kuidas elad, hooldereform?

, sotsiaalkaitseminister
Copy
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. Foto: Allikas: sotsiaalministeerium

"Käesoleva aasta juulis jõustus üks viimaste aastakümnete olulisimaid muudatusi sotsiaalvaldkonnas, hooldereform. Selle käivitamine on nõudnud suuri pingutusi ja koostöötahet nii riigi, kohalike omavalitsuste kui ka teenuseosutajate poolt," kirjutab sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (Reformierakond)

Enne reformi jõustumist tuli eakatel, kel ilmnes hooldekoduteenuse järele vajadus, müüa kohatasu katmiseks tihti oma vara või loota lähedaste toele. Sellest suvest see aga muutus ning abivajaja ja tema pere koormat kergendati hooldereformi tulemusena oluliselt.

Ent kuidas ehitada reformi, mis aitab inimest siin ja praegu ning vaatab ühtlasi ka tulevikku? Kui teenusevajaja jaoks oli esmajärjekorras olulisim hooldekodude kohatasude vähenemine, siis riigi vaates peame keskenduma samaaegselt ka teiste teenuste kättesaadavusele. Oluline on niisiis luua jätkusuutlikke rahastusmudeleid, mis muudaksid vajalikud teenused kiiremini kättesaadavaks ning toetaksid ennekõike kodus elamist, olenemata sellest, kus kellegi kodu asub või milline on sissetulek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles