Pool sajandit Saaremaa popmuusikat Sexton ehk Rokilembesed kellamehed

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
RAJU ROKK: Trummidel Peeter Nõukas, basskitarril Andrus Reila, esiplaanil rütmikitarriga Ain Süld.
RAJU ROKK: Trummidel Peeter Nõukas, basskitarril Andrus Reila, esiplaanil rütmikitarriga Ain Süld. Foto: Erakogu

1973. aasta sügisel alustas Leisi koolis tegevust ansambel, mis suuremate eranditeta keskendus käredamale ingliskeelsele rokkmuusikale.

Kuna enamik Leisi keskkooli kaheksanda klassi lõpetanud poisse siirdus edasi õppima kutsekoolidesse, alustas sügisel Leisi koolis vaid üks üheksas klass, sealgi esialgu üksnes kuus poissi ja kaksteist tüdrukut. “Aga juba 1973. aasta kevadel, kui kaheksanda klassi lõpetasime, plaanisime, et nendega, kes üheksandasse klassi edasi lähevad, teeme kindlasti oma bändi,” räägib ansambli üks algataja Ain Süld.

Aini vanavanemad olid baptistid. Laevakaptenist vanaisa Konstantin ehitas Soelas elu jooksul viis laeva, kõige suurem oli 36 meetri pikkune kahemastiline purjekas, mille ta venelaste tuleku eel ise merre uputas. Kaptenil oli 14 last, kellest sõjajärgsel ajal paraku haiguste tõttu mitmed surid. Kaks poega siirdusid veel enne sõda välismaale, mille pärast Ainil tuli hiljem ka sekeldusi. “Üks onu oli enne äraminekut Saksa miinitraali peal. Seda sain natuke tunda töölesuunamisel,” ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles