MAAILM Kuidas õlitada suhteid Venemaaga? Küll juba soomlased teavad

Urmas Kiil
Copy
VIINADIPLOMAATIA? Soomes hiljaaegu ilmunud raamatus kirjutatakse, et möödunud kümnendil püüdsid soomlased venelastega igati häid suhteid säilitada. Sel eesmärgil ei peljatud isegi kangema kraami kasutamist. Pilt on tehtud 2016. aasta juulis Soome presidendi Niinistö Kultaranta suveresidentsis, kus Sauli Niinistö ja Vladimir Putini kohtumine toimus.
VIINADIPLOMAATIA? Soomes hiljaaegu ilmunud raamatus kirjutatakse, et möödunud kümnendil püüdsid soomlased venelastega igati häid suhteid säilitada. Sel eesmärgil ei peljatud isegi kangema kraami kasutamist. Pilt on tehtud 2016. aasta juulis Soome presidendi Niinistö Kultaranta suveresidentsis, kus Sauli Niinistö ja Vladimir Putini kohtumine toimus. Foto: commons.wikimedia.org

Soomes ilmus raamat, milles juttu sellest, kuidas soomlased püüdsid 2010. aastatel venelastega suhteid parandada, kasutades selleks isegi alkoholi, kirjutab Iltalehti. Endine välisminister Timo Soini täpsustab, et kõrged külalised Venemaalt eelistasid alati Koskenkorvat.

Raamatu “Soome varjatud tee NATO-sse” (“Suomen salattu tie Natoon”) autor on Iltalehti poliitikavaatleja Lauri Nurmi. Selles räägitakse, kuidas Soome poliitikud üritasid möödunud kümnendil venelastega suhteid parandada, võttes abiks ka alkoholi.

Jussi Niinistö, kes oli aastatel 2015 kuni 2019 Soome kaitseminister, meenutab, et Venemaa juhtidele kingiti mitmel korral Koskenkorva viina. “Mis puudutab Putinit ja tema suhtumist Soomesse, siis tuleb mitteametlikult märkida, et Koskenkorva on Venemaa liidritele väga oluline. Kui Putin tuli Soome, kinkis president talle kuus 0,7-liitrist Koskenkorva pudelit. See oli omamoodi põhikomplekt, mis anti Vladimirile ja välisminister Sergei Lavrovile. Just 0,7-liitrist..,” pajatab Niinistö raamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles