Algab loovtööde konkurss kooliõpilastele: kuidas toitu targalt tarbida?

Copy
Tihti visatakse ära ka toidukaupa, mis on igati tervislik ja maitsev. Pilt on illustreeriv.
Tihti visatakse ära ka toidukaupa, mis on igati tervislik ja maitsev. Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Toidu raiskamise vähendamiseks kutsuvad Regionaal- ja Põllumajandusministeerium ning Eesti Põllumajandusmuuseum 5.-7. klasside õpilasi panema kirja nädala jooksul tekkinud toidukao ning mõtlema välja põnevaid retsepte toidujääkide loovaks kasutamiseks.

Eesti kodumajapidamistes tekib aastas 80 564 tonni toidujäätmeid ehk sama palju, kui kaalub ligikaudu 280 keskmist reisilennukit. Suurema osa ehk enam kui 33 tuhat tonni sellest moodustab toidukadu ehk raisatud toit, mis jääb mingil põhjusel tarbimata ja visatakse toidujäätmetena lihtsalt prügikasti.

"Konkursiga soovime juba varajases eas suunata lapsi tarbimist mõtestama, mida tähendab mõistlik ja läbimõeldud toidu tarbimine ning mida saab igaüks meist ära teha, et toidu raiskamisele piir panna," ütles Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi esindaja ja loovtööde konkursi eestvedaja Kerli Nõges.

Tagasi üles