Vilsandi rahvuspark tähistab 30. juubeliaastat

Aare Laine
Copy
KOSMOSEST TEHTUD PILT: Kauaaegne Vilsandi riikliku looduskaitseala ja rahvuspargi kunagine direktor Arvo Kullapere näitab haruldast fotot rahvuspargi alast, mis tehtud 704 kilomeetri kõrgusel. Foto saatsid ameeriklastest teadlased 1994. aastal.
KOSMOSEST TEHTUD PILT: Kauaaegne Vilsandi riikliku looduskaitseala ja rahvuspargi kunagine direktor Arvo Kullapere näitab haruldast fotot rahvuspargi alast, mis tehtud 704 kilomeetri kõrgusel. Foto saatsid ameeriklastest teadlased 1994. aastal. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Sel neljapäeval möödub 30 aastat Vilsandi rahvuspargi asutamisest. Ümmargust tähtpäeva tähistas rahvuspargi koostöökogu eelmisel neljapäeval Kihelkonna rahvamajas.

Rahvuspargi juubeliaastal valmis raamat “Vilsandi rahvuspargi elulood”, kus lugusid 52 autorilt, lisaks rohkesti värvifotosid lindudest ja loomadest, ehitistest ja inimestest.

“Kaitseala enam kui saja-aastase ajaloo jooksul on muutunud looduslikud olud, inimeste keskonnateadlikkus ja -käitumine, teadmised inimese ja looduse vastastikustest mõjudest, aga ka inimeste vajadused ning võimalused,” saab raamatust lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles