VIDEO Uus muuseumijuht: minu ajalooteadmised ei pärine üksnes "Maleva" filmist

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SA Saaremaa Muuseum juhatuse liige Olari Vainokivi asus tööle eelmise aasta 1. detsembrist.
SA Saaremaa Muuseum juhatuse liige Olari Vainokivi asus tööle eelmise aasta 1. detsembrist. Foto: Mehis Tulk

Nädalapäevad ametis olnud uus Saaremaa muuseumi juht Olari Vainokivi lubab asutust juhtida vastavalt varem kokkulepitud tööplaanidele ja suuri vapustusi vältides.

Muuseumijuhiks kandideeris Vainokivi seetõttu, et soovis elujärje uuesti Saaremaale tuua. Soovi toetas ka tema suur huvi ajaloo vastu, kuigi aastaid on ta pigem olnud seotud ehitustöödega. "Vana teema tundus olevat ammendunud. Kuna mul on veel ehk 15–20 aktiivset aastat ees, siis tahan ma end valdkonnaga kurssi viia. Esialgu ei ole teadmised loomulikult professionaalsed, aga mitte ka ainult "Maleva" filmil tuginevad. Valdkond on põnev," rääkis Vainokivi.

Esimese asjana on Vainokivi töölaual uue aasta eelarve koostamine. "Õige pisut vajab ka organisatsioon muutmist. Tuleb hinnata selle koosmõju eelarvega, samuti asjaolusid, mis 2024. aasta eelarvet mõjutavad. Ega kuskil väga hästi ju ei lähe, seadus aga ei sätesta kohustuslikku muuseumi külastamist. Meie eesmärk on säilitada tänane külastajate ja omatulu tase ja mõelda, kuidas saada inimesi rohkem linnuses käima."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles