JUHTKIRI Sadat päeva armuaega pole

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare linnaliini bussipeatus.
Kuressaare linnaliini bussipeatus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nädala algusest ehk 22. jaanuarist on bussisõit taas tasuline. Ehkki see otsus ei tulnud nagu välk selgest taevast, vaid oli juba tükk aega ette teada, jagub segadust ja probleeme enam kui küll. Uus süsteem ei toimi sugugi tõrgeteta vaatamata sellele, et ka aastaid tagasi oli bussisõit tasuline. Kas kõik varasem on vahepeal unustatud?

Saaremaa valla transpordi peaspetsialist Merike Sõrm möönis, et tasulisele ühistranspordile üleminek põhjustab alguses segadust. "Seetõttu ollakse esimese kuu jooksul bussides pileteid ja tasuta sõidu õigust kontrollides kindlasti leebemad," kinnitas ta.

Tasuta sõidu õigusega on segadust üksjagu. Saarte Häälele on teada juhtumid, kus sugugi kõigi bussijuhtide käitumine pole väljendanud leebust, pigem vastupidi. Nii on bussijuht küsinud koolilapselt ühiskaardi puudumise pärast piletiraha, ühel juhul on aga lapsel kästud koguni bussist välja minna. Ometi pidanuks bussijuht sellistel puhkudel väljastama nullpileti paberil. On ju lastele ja 63+ vanuses inimestele bussisõit tasuta. Tekib küsimus, kas bussijuhid on uue süsteemi osas ikka piisavalt informeeritud?

Samuti on lehetoimetuse poole pöördutud murega, et validaator isikustatud ühiskaarti iga kord ei tunnista, teatades, et kaardi omanikul pole tasuta sõidu õigust. Eelmisel päeval kõik toimis, järgmisel aga mitte. Loodetavasti jäävad sellised tehnilised apsakad möödanikku.

Kokkuvõtteks võib tõdeda, et ühistranspordi pööramine tagasi tasuliseks on läinud üle kivide ja kändude.

Sadat päeva armuaega uue süsteemi toimima saamiseks ei ole. Probleemid tuleb lahendada ja asjad korda saada kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles