TERVIS Valehäbi põhjustavad põiemured vaevavad enamasti noori naisi

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
LOPUTA BAKTER VÄLJA: Perearst Kristi Kalvet ütleb, et inimestel, kes joovad vähemalt poolteist liitrit vett päevas, esineb põiepõletikke oluliselt harvem.
LOPUTA BAKTER VÄLJA: Perearst Kristi Kalvet ütleb, et inimestel, kes joovad vähemalt poolteist liitrit vett päevas, esineb põiepõletikke oluliselt harvem. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Põieprobleemid, eriti põiepõletikud ja uriinipidamatusega seotud mured on väga sage probleem, mis tihti hoitakse endale, teadmata, et abi on olemas.

“Olen üks nendest naistest, kes näiteks batuudil hüpata ei saa. Ka muud sarnased tegevused täis põiega, näiteks köhimine, võivad põhjustada “tilkasid püksis” või lausa märgi pükse,” räägib lehele anonüümsust palunud Tiina, keda hakkas uriinipidamatus kimbutama pärast sünnitust.

Kuna Tiina tutvusringkonnas on see sünnitanud naiste puhul pigem tavaline, ei ole ta selles osas nõu pidanud ka arstiga. “Tundus nii levinud probleem, et leppisin sellega. Naistearsti juures on alati suuremaid ja kiiremaid probleeme,” nendib Tiina. Ka perearstiga pole ta sel teemal rääkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles