MADIS KALLAS Põllumehed ja toidutootjad vajavad suuremat toetust

Copy
Regionaalminister Madis Kallas
Regionaalminister Madis Kallas Foto: Margus Ansu

Põllumajanduse katusorganisatsioonid Eesti Nooratalunikud MTÜ, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eestimaa Talupidajate Keskliit vaagisid neljapäeval kohtumisel regionaalminister Madis Kallasega põllumajanduse hetkeolukorda.

Sarnaselt teiste Euroopa riikidega seisavad ka Eesti põllumehed silmitsi mitmete tõsiste probleemidega, mis lahendusi leidmata võivad olulisel määral kahjustada eesti omamaise toidutootmise jätkusuutlikkust ning toidu varustuskindluse ohustamist.

"Sissetulekute vähenemine tulenevalt eelmise aasta halbadest ilmastikutingimustest tingitud madalamatest saakidest ja kokkuostuhindade langusest, uue perioodi pindalatoetuste tasemete langus kohati üle 30 protsendi, toetuste taotlemise ja menetlemise keerukus ja liigne bürokraatia nii ettevõtjatele kui PRIA-le, kontrollide paljusus, mitmete maksude ja tasude tõus, ettevõtete finantseerimisvajaduste ebapiisav rahuldamine, planeeritav automaks ja tulumaksu tõus, ebakindlus rohepöörde ja kliimaseadusega seonduvalt. See on vaid osa probleemidest, mis lahendamist vajavad," loetles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Ants Noot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles