Kuidas sisustada terrassi

Saarte Hääl
Copy
Foto: unsplash.com

Terrassi sisustamine on suurepärane viis kodu välisruumi kaunistamiseks, et muuta see meeldivamaks paigaks lõõgastumiseks, meelelahutuseks või igapäevaseks kasutamiseks. Õige mööbli, valgustuse, värvide, tekstuuride ja aksessuaaride kombinatsioon aitab luua just sinu maitse järgi kujundatud oaasi.

Hinda terrassi ruumi

Enne sisustamist võta aega, et hinnata oma terrassi ruumi. Võta arvesse selle suurust, kuju ja olemasolevaid arhitektuurilisi elemente. Kas tegemist on väikese rõdu või avara mitmetasandilise terrassiga? Kas seal leidub astmeid, sisseehitatud lillekaste või muid piiratud alasid, millega tuleb sisustamisel arvestada? Ruumi tundmaõppimine aitab kaasa mööbli paigutamisele ja võimaldab vaba pinda võimalikult hästi ära kasutada.

Foto: unsplash.com

Pööra tähelepanu päikesevalguse hulgale erinevatel kellaaegadel. Palju päikest saavad alad vajavad varjuallikaid, näiteks päikesevarju. Veidi varjulisemad nurgad on ideaalsed päikest armastavatele taimedele. Pane tähele ka terrassilt avanevaid vaateid, mida saab esile tõsta hoolikalt paigutatud mööbliga, selleks sobivad hästi modernsed õuelauad.

Vali kujundusstiil

Nüüd mõtle oma üldnägemusele. Millises stiilis sa oma terrassi ette kujutad? Populaarsete disainilahenduste hulka kuuluvad järgmised stiilid:

  • Modernne – selged jooned, neutraalsed värvid, elegantsed materjalid
  • Boho Chic – palju taimi, kootud tekstuurid, eklektilised aksessuaarid
  • Traditsiooniline – vitspunutised, puit, polsterdatud istmed, elegantsed kangad
  • Troopiline – erksad värvid, lillemustrid, rotangmööbel
  • Talumaja – kulunud puit, tsingitud metallid, ruudulised mustrid

Vali terrassimööbel

Terrassimööbli valimisel eelista vastupidavaid materjale, mis taluvad erinevaid ilmastikuolusid ja regulaarset kasutamist. Suurepärased valikud on vitspunutised, tiikpuu, alumiinium ja väliskasutamiseks mõeldud puit.

Foto: unsplash.com

Kaalu mitmeid istumisvõimalusi nagu õuetoolid, lamamistoolid, päevavoodid ja diivanid, mis rahuldavad erinevaid vajadusi. Söögimööblikomplektid sobivad hästi nii igapäevaste einete kui ka terrassipidude jaoks. Kohvilauaga mööblikomplektid sobivad ideaalselt vestlemiseks.

Mööbli paigutamisel loo erinevate funktsioonide jaoks loogilised tsoonid, jättes samal ajal piisavalt vaba ruumi ringiliikumiseks. Paiguta istekohad nii, et need oleksid suunatud vaadete poole või hõlbustaksid vestlust.

Lisa stiilne ja funktsionaalne valgustus

Õige valgustus võimaldab terrassi kasutada nii varahommikul kui ka öösel. Üldvalgustuse jaoks vali lakke paigaldatavad valgustid või vabalt seisvad valgustipostid. Maagilist sära lisavad lakke riputatud või läbi haljastuse põimitud nöörvalgustid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles