Euroopa Liidu asjade komisjon peab WHO pandeemialeppe teemal avaliku istungi

Saarte Hääl
Copy
ELAKi juht Liisa-Ly Pakosta
ELAKi juht Liisa-Ly Pakosta Foto: Taavi Sepp

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon peab täna algusega kell 9 avaliku istungi, et arutada kollektiivset pöördumist, milles taotletakse, et Eesti ei nõustuks Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) rahvusvahelise tervise-eeskirja muudatusettepanekute jõustumise lühema tähtajaga.

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Liisa Pakosta märkis, et kollektiivset pöördumist arutatakse avalikult, et kõik saaks istungit jälgides ise oma seisukoha kujundada. Esimehe sõnul on viimasel ajal liikunud WHO pandeemialeppe ja rahvusvahelise tervise-eeskirja läbirääkimistega seoses nii palju valeinfot, et teda on selle alusel isegi ähvardatud.

„Istungile on kutsutud asjatundjad, et nad kommenteeriks pöördumisega seonduvat laiemalt. Soovin avalikku argumenteeritud arutelu selle üle, millise tegeliku tähendusega on läbirääkimiste kuupäevad,“ lausus Pakosta. Ta märkis, et arutelu toimub põhjapaneva pandeemiakogemusega Kuressaare Haiglas, kuhu on rääkima kutsutud kommunikatsiooniekspert Ilmar Raag, Kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna strateegilise kommunikatsiooni ja infooperatsioonide nõunik, kolonelleitnant reservis Jaanus Sägi, WHO Eesti esinduse juht Kristina Köhler, Riigikogu liige ja teadlane Irja Lutsar, Kuressaare Haigla juhatuse liige Edward Laane, regionaalminister, endine omavalitsusjuht Madis Kallas, Sotsiaalministeeriumi ning kollektiivse pöördumise esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles