Kardioloogide selts: me ei kaitse suurhaiglate, vaid patsientide huve!

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Alar Irs
Alar Irs Foto: Kristjan Teedema

Eesti kardioloogide selts leiab, et südamestimulaatorite paigaldamine ja vahetamine Kuressaare haiglas tuleb lõpetada. "Patsientide tervis on reaalselt ohus ja see risk on võetud asjatult," kirjutab Eesti Kardioloogide Seltsi juhatuse liige ja sekretär Alar Irs vastuseks Saarte Hääle saadetud küsimustele.

Saare maakonna elanikes tekitab muret ja pahameelt tervisekassa otsus jätta Kuressaare haigla kardiostimulaatorite paigaldamise ja vahetamise õiguseta. Saarlastes – teiste hulgas patsientides – tekitab arusaamatust, miks leiab Eesti kardioloogide selts, et see õigus peab jääma üksnes suurhaiglatele, kui Kuressaare haiglal on see võimekus olemas. Kuressaare haigla ravijuhi Edward Laane kinnitusel leidis tervisekassa oma auditis, et ette heita pole midagi ja teenus on Saaremaa patsientidele vajalik.

Seltsi hinnangul ei ole Kuressaares töötav kolleeg oma avalikus kommunikatsioonis olnud kuigi avameelne. Tervisekassa on viinud läbi auditi, mis näitab tüsistuste väga suurt esinemissagedust Kuressaares – 27 paigaldatud ja 21 vahetatud kardiostimulaatori kohta esines kuus tõsisemat tüsistust, mõned neist eluohtlikud – see on 12,5% juhtudest.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles