ELUOHTLIK Kolmapäevast on siseveekogude jääle minek keelatud

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Kevadine nõrk jää veekogudel on ohtlik.
Kevadine nõrk jää veekogudel on ohtlik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimaste nädalate soe ilm on muutnud siseveekogude jää hapraks ning jääle minek on eluohtlik. Õnnetuste vältimiseks keelab Päästeamet homsest, 6. märtsist siseveekogude jääle mineku Põhja-, Lääne- ja Kirde-Eestis.

Siseveekogude jääle minek keelatakse lisaks Saare maakonnale veel Harjumaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Hiiumaal, Järvamaal, Läänemaal, Pärnumaal ja Raplamaal.

Lõuna-Eestis jääb siseveekogude jääle mineku keeld Päästeameti ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu sõnul veel ootele, sest eri veekogudel on jääolud erinevad. 

"Kevadise päikesega muutuvad jääolud kiiresti, kindlasti peab iga jääle mineja arvestama läbi vajumise ohuga ning kasutama turvavarustust – jäänaaskleid ja ohutusvesti. Lõuna-Eesti päästjad mõõdavad praegu tihedamalt jää paksust ning vajadusel kehtestatakse ka piirangud," rääkis Uustalu.

Sel aastal on jää tõttu ohtu sattunud vähemalt 16 inimese elu. Sageli lähevad kalastajad ja lapsed jääle ka siis, kui on lausa lahtist vett näha. Eelmisel aastal uppus nõrga jää tõttu 3 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles