MUHU UUDISSED Kui ep sua kultuuri, siis suab vähemasti sportigid

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Ikka terit neh. Ikka tulisema kenad sojad pühad ollid. Päe paistis ja laskis kaudu õuet rüista mis kole. Ei puru kena. Selle kaubaga suab jüribeks juba tuhli maha. Iseasi, ons nõuksel kiirustamisel mingid mõtet kua. Laseb ikka olla viel. Põle ma juhtun kuulma, et tuhlis oleks suiga kahel korral saaki annud.

Pühade aegas sai jälle ühna mitme seltskonna muhulastega kokku suadud. Akata sa seda jutu kust kandi pialt tahes, aga viimsel aal jõvab kõik sõnna kohta kokku, et Muhus võib ju elu sur vägev olla, aga voata üks ääütlemata tähtis maja oo siit puudu. Kultuurimaja. Neh, meitel oo muailma kõege uhkemad rahvariided, meitel oo mitu tansirühma ning laulukuor. Oo Muhu Virtuoosid ja Uijee ja vielgid vägevaid kappellisid ja ansamblime. Kultuuri tiha meitel tahetse ja tihasse ja näidatse omasid tegemisi sii ja ülemual niisammati.

Aga nõukest kultuuri, mis kuskilt mõjalt sisse tuleb, nõukest muhulased varsi änam ep oskagid vastu võtta. Teaatris, kontserdil ja tansiõhtal köiasse Orisares või Tornimäel. Sest nendel oo nõuksed majad olemas, kus külalisi kutsuma mahub. Ja vahtijad-kuulajad istuma kua piasvad. Isegid meite mälumäng kolis masu Orisare ää, sest sii põle lihtsalt änam nõukest ruumi oln, kus seda pidada.

Ja siis oogid asjad sõukseks läin, et Muhus ossatse paljast õue pial kultuuri tarvita. Olga siis Muhu muusikatalus või lauluväljaku pial või Koguva muuseumi õues. Seda kua paljast suiti. Aga sedaviisi jäeb ju silmaring kole kitsaks. Ja kui juhtub, et just mõne suurema kontserdi aegas sajab, siis oo jälle kehvasti. Nõnna et siikohtas küll au ning kiitus meite nuabritele, kis meitid nõnna lahkesti vastu võtvad, et me kua misestkid änamast osa suaksime.

Ja eks me siis jälle kutsume neid lahkesti siia sportima. Sest sõuke maja meitel õnneks ikka oo. Ja kultuurikorraldaja oo meitel nii ergu püöruga, et midad ta ikka välja mõtleb. Kui ep sua kultuuri, siis suab vähemasti sportigid. Ja pühabe kutsutsegid jälle matkama.

Sedakorda oo kokkusuamine kell kakstesn Liiva turu pial. Ja sialt siis minnasse väntlaudadega Nõmmkülase ja edasi Sõeru pialt läbi ja Hellamoale. Hellamoa spordiväljakul Silla Mall paneb rahva kenasti võimlema pärast ja lõpetuseks istutse külakeskuses, puhatse jalga ja juuasse tied. Ja nendele, kis Leisis köivad ojomas, sõuke tiadmine, et selle kuu lõpuni köiasse ikka viel. Neh sialtmualt masu kangemad juba põrutavad Tillunirese. Nõukstele seltsiks, kis oo masu talve otsa Tillunires ennassid leotamas köin.

Vat sõuksed luod. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles