MTÜ SAAREMAA LEMMIKLOOMADE TURVAKODU Ärge uskuge, et Saaremaa vallal raha ei ole! (1)

Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu
Uuendatud 17. aprill 2024, 17:15
Copy
Vallale kuuluv loomade varjupaiga maja Kalevi tänaval, kus MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu tegutses eelmise aasta lõpuni.
Vallale kuuluv loomade varjupaiga maja Kalevi tänaval, kus MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu tegutses eelmise aasta lõpuni. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Saaremaa vald maksab kolme aasta jooksul Varjupaikade MTÜ-le 300 eurot kuus rohkem, kui küsis MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu. Igati kasumlik tehing, kas pole?" kirjutab Saaremaa lemmikloomade turvakodu oma avalikus vastuses vallavalitsuse kommentaarile loomade varjupaiga teenuse osutamise kohta, mis ilmus 15. aprillil Saaremaa valla kodulehel.

Kogu selle ilusa ümmarguse poliitiliselt korrektse jutu peale pole muud öelda, kui et äkki kommenteerib abivallavanem Liis Lepik lõpuks ka seda, miks pandi 2023. aasta kevadel hange üles alla turuhinna jääva summaga – väiksemaga kui kolme aasta taguses hankes, kuigi kolme aasta jooksul oli toimunud päris arvestatav hinnatõus igas valdkonnas?

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu istus vallaga läbirääkimiste laua taha, aga kuna pidevalt rõhutati, et summa on kivisse raiutud ja vallal rohkem raha välja käia ei ole, siis loomulikult ei olnud turvakodu nõus töötama järgnevad kolm aastat ilmselgelt alarahastatuna. Samas oleksid turvakodule esitatavad kohustused ja nõuded jäänud samaks ning paberimajandusele ja aruandlusele kuluv aeg oleks oluliselt suurenenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles