Harilaiul filmitud lühimängufilm „Ääremängijad“ esilinastub Odense rahvusvahelisel filmifestivalil

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kaader filmist
Kaader filmist Foto: Ants Tammik

EFTA-võitja Madli Lääne uue lühimängufilmi „Ääremängijad“ maailma esilinastus toimub suve lõpus Odense rahvusvahelisel filmifestivalil Taanis. OFF24 rahvusvahelisse võistlusprogrammi valiti 4140 filmi hulgast 52 lühimängufilmi 39 riigist.

Saaremaal Harilaiul filmitud lühifilmis „Ääremängijad“ satuvad kolm teismelist pingelisse kolmnurka. Kogenematud noored ei julge oma piire kehtestada ja olukord väljub kontrolli alt. Õhku jääb küsimus - kes on süüdi, kes on ohver? Osatäitjatena teevad oma esimesed filmirollid Aleksandra Saar, Rasmus Roopõld ja Tristan Ruusmaa.

Stsenarist-režissöör Madli Lääne sõnul tõukus „Ääremängijate“ idee tõsielusündmusest, mis suunas teda võimumängudest tekkinud vägivallaahelat lähemalt uurima. „Nii mulle kui ka noortele näitlejatele oli päris suur väljakutse balansseerida tegijatena samuti õhkõrnal piiril. Saime näitlejatega koos pikalt proove teha, üheskoos nuputada ja otsida,“ avab režissöör filmi valmimise protsessi ja loodab, et nende omavaheline usaldus ja sünergia on ka ekraanile jõudnud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles