Tallinna-Kuressaare lennupilet läheb neli eurot kallimaks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Tallinn-Kuressaare-Tallina lennuliini lennuk
Tallinn-Kuressaare-Tallina lennuliini lennuk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Regionaalminister Piret Hartman saatis kooskõlastusele määruse eelnõu, mille alusel tõusevad juunist lennuliinidel piletihinnad.

„Piletihindu tõstetakse, kuna kehtivad piletihinnad ei vasta teenuse pakkumise tegelikele kuludele ning on võrreldes bussi- ja parvlaevapileti hindadega ebaproportsionaalselt madalad. Viimati tõsteti riigisisestel lennuliinidel piletihindu kaheksa aastat tagasi. Hinnatõus on vastavate kohalike omavalitsustega läbi räägitud, nii et omavalitsused on sellega juba kursis,“ selgitas Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi ühistranspordi osakonna juhataja Andres Ruubas. Ta lisas, et täpne kuupäev, millal piletihinnad muutuvad, selgub pärast eelnõu kooskõlastamist.

Määruse eelnõu kohaselt tõuseb tavapileti maksumus Tallinna-Kärdla liinil 3 euro võrra, seega hakkab pilet maksma senise 25 euro asemel 28 eurot. Tallinna-Kuressaare liinil tõuseb tavapileti hind 4 euro võrra, seega hakkab see senise 26 euro asemel maksma 30 eurot. Pärnu-Ruhnu ja Kuressaare-Ruhnu liinil tõuseb piletihind 5 euro võrra ning hakkab senise 29 ja 23 euro asemel maksma vastavalt 34 ja 28 eurot. Erakorralise Pärnu-Kihnu lennuliini pileti hind tõuseb 3 euro võrra, seega hakkab pilet senise 15 euro asemel maksma 18 eurot. Piletihinnad tõusevad Tallinn-Kärdla liinil 12% ja Tallinn-Kuressaare liinil 15%.

Tagasi üles