Helgi Kuusk Albaaniast esimesel võistluspäeval medalitega

Saarte Hääl
Copy
Helgi Kuusk Albaanias
Helgi Kuusk Albaanias Foto: Erakogu

Saarlane Helgi Kuusk (77) viibib võistlusreisil Albaanias, kus ta lootis võidu joosta omavanustega, kuid tegelikult tuli mõõtu võtta noorematega. See andis talle hoopiski indu juurde ja Helgi suutis paari neist edestada.

Helgi võistleb kolmel päeval neljal erineval alal. Esimene (neljapäev) võistluspäev on läbi ja kullased esikohatulemused oma vanuseklassis on järgmised: 100 m – 22,51 sekundit, ning 800 m – 4 minutit ja 37,78 sekundit.

Eriti rahul on Helgi oma 800 meetri tulemusega, sest suutis joosta kiiremini kui viimasel laupäeval toimunud Saaremaa meistrivõistlustel kergejõustikus.

Umbes 100 m enne lõppu oli Helgil tunne, et ta kukub pikali, aga ometi suutis ta end ületada ja lõpuni joosta. Pingutus oli suur ja tulemus rõõmustas. Eesmärk oli proovida joosta parem tulemus kui oli Saaremaal joostud aeg, ja see sai saavutatud.

100 m jooksuga on Helgi samuti rahul, sest jooksis kiiremini kui eelmisel hooajal, kuid arenguruumi on veel stardi arvelt. Kõrvalrajal olnud jooksja tegi kaks korda valestardi.

Pärast esimest valestarti peatati jooks ja valmistuti teiseks stardiks. Ka nüüd hakkas Helgi kõrvaljooksja taas enne stardipauku jooksma, aga võistlust enam ei peatatud. Helgi jäi stardis toppama, sest stardipauk tuli ootamatult siis, kui kõrvaljooksja oli juba varem jooksma hakanud. Helgi eesmärk oli proovida joosta alla 23 sekundi ja see tal ka õnnestus.

Albaanias Shkodëri linnas toimuvad 23.– 26. mail rahvusvahelised veteranide sprindidistantside võistlused. Sellelaadne võistlus korraldati tänavu esmakordselt ja osalejaid on üle 200. Esimesel võistluspäeval oli sooja 25 °C ja see oli väga hea, sest lühikest maad on hea joosta sooja ilmaga.

Helgil on Albaanias ees veel 200 m ja 400 m võistlused. Kuressaares täiskasvanud sprindidistantsidel võistelda sisuliselt ei saagi ning seepärast kasutab Helgi Kuusk juhust ja võistleb kõikidel lühimaa jooksudistantsidel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles