JUHTKIRI Vihmaigatsus

Copy
Salvkaev. Foto on illustratiivne.
Salvkaev. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Viimaste nädalate jooksul on Saare maakonnas vihma tulnud vaid üksikutes kohtades. Pigem südasuve meenutavast ilmast on saanud tähtis jututeema. Nii mõnigi meist peab tõdema, et nii kuuma ja kuiva maikuud, kui äsja mööda sai, varasemast ei mäletagi.

Aiapidajad kastavad oma taimi praeguse kuivusega nii tihti ja palju kui võimalik, aga keerulisem on neil, kel maad ja seal kasvatatavat on rohkem kui vaid peenramaa või kasvuhoone jagu. Kuidas mõjutab kuiv ja palav mai tänavust marja-, vilja- ja köögiviljasaaki, on praegu veel keeruline prognoosida.

Kui vihma napib ka edaspidi, on oht, et sel suvel jäävad kuivaks ka paljud saarte salvkaevud.

Küllap on aga neidki, keda kevadel saabunud suvi rõõmustab. Laulusalmist tuttav fraas " saada pruuniks teiseks juuniks" on tänavu täiesti teostatav, kui vähegi aega ja tahtmist end päikesel praadida lasta.

Samas tuleb ujumiskohta hoolega valida – kuna veetase on väga madal, võib mõnes populaarses rannas enne kõndida lausa sadu meetreid, kuni vesi viimaks üle põlve ulatub. Või siis on lahesopp nii mudane ja vetikaid täis, et suplus kujuneb üsna ebameeldivaks.

Tagasi üles