TEHNIKA Elektrijalgratas annab sõitjale jõudu juurde

Tõnu Veldre
Copy
Aadu Grepi kinnitusel jõuab Kuressaares rattaga ühest punktist teise palju kiiremini kui autoga ja ratta jaoks on alati parkimisruumi.
Aadu Grepi kinnitusel jõuab Kuressaares rattaga ühest punktist teise palju kiiremini kui autoga ja ratta jaoks on alati parkimisruumi. Foto: Kaader videost

Hääletult kihutavad ja kõnniteedel parkivad elektritõuksid on ilmselt enamiku kuressaarlastest ära tüüdanud. Samal ajal ei ole saarel massidesse levinud tunduvalt inimsõbralikum elektrijalgratas. Miks siis nii?

Idee kirjutada elektrijalgrattast tekkis kevadel, kui viisin talv otsa seisnud jalgratta hooldusesse. Rattapoes õnnestus kuulata rattaspordi edendaja Riho Räime veerandtunnist loengut elektrijalgratastest.

Kõrva jäi see, et hea tahtmise juures suudab keskealine mees, kellel tavarattaga sõitmise kogemus olemas, jõuda ilma vahepealse laadimiseta Sõrve poolsaare tippu, sest elektrijalgrataste keskmine sõidukaugus on 50 kilomeetrit.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles