Triigi Filharmoonia hooaja avab piiritult tundlik Mingo Rajandi

Copy
Mingo Rajandi.
Mingo Rajandi. Foto: Virge Viertek

Triigi Filharmoonia avab üheksanda hooaja neljapäeval, 4. juulil kontserdiga, kus esmakordselt astub oma loominguga lavale helilooja ja kontrabassist Mingo Rajandi.

"Ma loodan, et mu muusikal on ühendav ja lepitav jõud. Vaatamata suurtele erinevustele on meil kõigil sama tuum: leida mõte oma elule, saada tunnustust, olla armastatud ja mõistetud. Neist teemadest on kantud minu muusika," kirjeldab helilooja oma loomingut.

Mingo Rajandi esineb Triigis oma ansambliga, kuhu kuuluvad maailmatasemel eesti tippmuusikud Tobias Tammearu, Andres Kaljuste, Erki Pärnoja ja Ahto Abner.

Triigis kõlab muusika nii möödunud aastal Vaba Lava repertuaaris olnud lavastusest "Elajannad" kui ka kevadel Jazzkaarel esiettekandele tulnud teosest "Werewolves". Mõlema kava lähtepunktiks on igavesed ja üldised, samas Mingo jaoks väga isiklikud teemad.

"Elajannad" on naise lunastuse, leppimise ja (endale) andestamise lugu, "Werewolves" käsitleb inimese tungi võõrad omadest eraldada, küsimust, miks inimene ikka inimesele inimene on ja kuidas siin maamunal koos eksisteerida.

"Muusika on hea võimalus keerulistest teemadest veidi abstraktsemalt ja rahulikumalt rääkida ning anda üksteisele mõtlemisainet ilma banaalseid lahendusi pakkumata," ütleb Rajandi. "Usun, et tõelise mõistmiseni jõudmiseks peab inimene saama tundetasandil puudutatud. Muusikal on vahel rohkem võimu kui sõnadel. Meie kutsume inimesi endaga retkele, kus mõtted vabaks lasta ja vaadata, mis saab."

Triigi Filharmoonia avakontsert algab neljapäeval kell 19, varem kohalejõudnud saavad oma aega sisustada kohvikus Agar-Agar, mille seintel on autodisaineri ja kunstniku Björn Koopi joonistuste näitus.

Tagasi üles