LUGEJAD SMUULI PLEKIMÕLKIMISEST "Sõna "ununemine" ongi üks põhiline probleem meie liikluses."

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Avarii Smuuli ja Vallimaa tn ristmikul 3. juulil 2024.
Avarii Smuuli ja Vallimaa tn ristmikul 3. juulil 2024. Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Kolmapäeva lõuna ajal juhtus Kuressaares J.Smuuli ja Vallimaa tänava ristmikul liiklusõnnetus, mis ajendas lehelugejaid aktiivselt kommentaariumis sõna võtma.

"See oli ainult aja küsimus, millal seal õnnetus juhtub," leidis Marianne Aas. "Väga ohtlik koht! Ringteelt maha sõites jääb suunatuli sisse ja Vallimaalt tulles näed, et auto pöörab paremale, aga tegelikult tuleb täiel kiirusel otse. Olen seda tihti näinud."

Sverre Sadam vastas, et see, kui suunatuli sisse unub, ei anna õigust ette keerata. "Kõrvalteelt peateele keerates tuleb veenduda et tee on vaba. Pensionärid sõidavad alatasa kümneid kilomeetreid suund sees, sellisel moel poleks enam ühtegi elus pensionäri, kui teine liikleja ei veenduks manöövri ohutuses."

Vahur arvas, et sõna "ununemine" ongi üks põhiline probleem meie liikluses. "Oih, unustasin peateel sõitjale teed anda", "Oih, unustasin klapid peast võtta, kui üle tee läksin", "Oih, unustasin suunatule sisse".

Vahur lisas, et liikluses peab olema ikka täie valvsuse juures. Ja ka jalakäija osaleb liikluses.

Vahur Reede sõnul on probleem sellel ristmikul tuleneb ka sellest, et Slupi ringilt tulles suunab praegune liiklusskeem nii J.Smuuli tänavat pidi sõitja, kui ka Vallimaa tänavale keeraja, ühte parempoolsesse ritta.

"Vasak rida on ju mõeldud Tooma parklasse keerajatele," nentis ta. "Ilmselgelt on otse sõitjaid rohkem, kui vasakule parklasse pöörajaid aga liiklus on korraldatud teistpidi."

Lauri leidis, et ammu peaks seal kiirusepiirang olema: "Inimesed keeravad ringteelt maha ja kohe jalg gaasile. Väga tihti lipsatakse ka ülekäiguraja jalakäijate nina alt läbi."

Reio Richard Heinmaa kirjutas kommentaarides, et õnnetusse sattunud BMW kiirus oli lubatu piires, aga kui kuskilt keegi ette keerab, siis pole aega reageerida.

Tagasi üles