TOIT Suvine smuutikauss – maitsev ja kiire

Copy
MARITELE ei meeldi retseptis näpuga järge ajada, ta eelistab toidutegemisel loomingulist lähenemist.
MARITELE ei meeldi retseptis näpuga järge ajada, ta eelistab toidutegemisel loomingulist lähenemist. Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Suvisel ajal on smuutid suurepärane viis ühe toidukorra asendamiseks, pakkudes kehale vajalikku värskust ja energiat. Smuutide võlu seisneb ka selles, et igaüks saab neid teha täpselt oma maitse järgi. Suvine smuutikauss, mille Marite Vaga meile valmistas, on tema enda välja mõeldud ning ei nõua ka palju vaeva ega aega.

Kodused aiasaadused saab alati ära kasutada tervisliku smuuti valmistamiseks. Olgu siis tegu maasikate, vaarikate, sõstarde või kurkidega. Mõnus smuuti ei ole mitte üksnes maitsev, vaid ka kasulik – värsketest marjadest saab palju vitamiine.

Smuutide ajalugu ulatub tagasi 1930. aastatesse, mil turule jõudsid esimesed elektrilised blenderid, mis võimaldasid puuvilju kergesti purustada. Smuutide populaarsus tõusis 1960. ja 1970. aastatel, kui tervislik toitumine ja looduslikud toidud populaarsemaks muutusid. Tänapäeval on smuutid üle maailma levinud ja neid pakutakse nii kohvikutes, restoranides kui ka kodudes.

Tagasi üles