JUHTKIRI Teismelisi kasvatagu ikka lapsevanemad

Copy
Noortekamp hulgub tänaval. Foto on illustratiivne
Noortekamp hulgub tänaval. Foto on illustratiivne Foto: www.freepik.com

Läinud aastal andsid lehelugudeks korduvalt kõneainet teismelised, kes oma vaba aega sisustasid viisil, mis nad nii politsei huviorbiiti viis kui kogukonda häiris. Alaealiste väär- ja kuritegevuse kasvu märgati isegi väljaspool Saaremaad ning probleemiga tuli hakata tõsisemalt tegelema. Üheskoos.

Veidi enam kui aasta hiljem saame rõõmuga tõdeda, et noorsooga seotud mured on hakanud vaibuma. Muist murelapsi on saadetud kinnistesse lasteasutustesse, muist suureks kasvanud, nagu märgib tänases leheloos politseinik Kent Puiestee. Mõistagi on politsei ja lastekaitsetöötajad teinud paljude laste ja peredega palju tööd. Ka statistikast näeme, et rikkumiste arv on oluliselt kukkunud nii väär- kui kuritegevuse vallas. Hea töö!

Siiski tuletab politsei meelde, et ekstreemsusi otsivate teismeeas noorte kasvatamine ei ole ainuüksi politsei, vaid eelkõige lapsevanemate mure. Nende kohustus on oma laste tegemisi kuni nende täisealiseks saamiseni jälgida. Sealhulgas olla kursis, kellega laps suhtleb ja kus käib.

Käesoleva aasta statistikat vaadates on väärtegude arv küll langenud, ent tooni annavad liiklusseaduse rikkumised. Siin on silmas peetud eelkõige kergliikurite kasutamist, millega sõites kipuvad lapsed kiivri tihti unustama. Ka siin on lisaks politsei manitsustele vaja järjepidevat teavitustööd ja järelevalvet lapsevanemate poolt. Ehk tuleval aastal saame ka selle numbri väiksemaks?

Tagasi üles