MAAILM Sõjavastased parteid loodavad läbimurret Ida-Saksamaal

Copy
KIIRE TÕUS: Ehkki 1969. a sündinud Sahra Wagenknecht tuli poliitikasse juba aastakümneid tagasi, on tema populaarsus just nüüd kerkinud. Aasta alguses asutas ta oma erakonna, mille märksõnad on mõistus ja õiglus – just õiglus (Gerechtigkeit), mitte aga lihtsalt õigus (Recht). Võib-olla nimelt see nüanss tavavalijatele meeldibki.
KIIRE TÕUS: Ehkki 1969. a sündinud Sahra Wagenknecht tuli poliitikasse juba aastakümneid tagasi, on tema populaarsus just nüüd kerkinud. Aasta alguses asutas ta oma erakonna, mille märksõnad on mõistus ja õiglus – just õiglus (Gerechtigkeit), mitte aga lihtsalt õigus (Recht). Võib-olla nimelt see nüanss tavavalijatele meeldibki. Foto: Bsw-vg.de/Wikipedia

Prestiižne Briti nädalakiri The Economist on mures. Väljaanne kirjutab, et endise Saksa DV territooriumil asuvates liidumaades toetatakse Moskvat ega armastata Kiievit. Just see asjaolu võib mõjutada Saksamaa idaosa liidumaades septembris toimuvate valimiste tulemusi.

Nõukogude Liidus üles kasvanud ja kaks aastakümmet tagasi Dresdenisse kolinud Anatoli Kalutkov sulandus uude keskkonda kiiresti. Lääne liidumaad olid talle alati võõrad tundunud, Dresdenis tundis ta end aga kohe koduselt. The Economisti ajakirjanik oletab, et võib-olla osutus siin määravaks sotsialistliku Saksa DV ehk DDR-i pärand.

Praegu peab Kalutkov Dresdenis Kalinka-nimelist toidupoodi. Poel on küll venepärane nimi, kuid viimastel aastatel on selle tavapärasesse klientuuri lisandunud rohkesti Ukraina sõjapõgenikke.

Tagasi üles