Juhtkiri Bussisõit on ajavõit?

Copy
Kuressaare linnaliini buss.
Kuressaare linnaliini buss. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuna Kuressaare kolmest põhikoolist kahes algavad pärast remonti tunnid endisest tunduvalt hiljem – kell pool üheksa hommikul –, siis vähemalt osale nende koolide õpilastest linnaliinide bussigraafikud enam ei sobi.

Linna lähedal maal elavad lapsed peavad bussi minema koguni tund aega enne tundide algust, et siis koolimajas passides aega parajaks teha. Pahameelt tekitab ka see, kui buss väljub viis minutit enne koolipäeva lõppu ja järgmist tuleb tund aega oodata.

Tõsiasi on ka see, et isegi linnas elava lapse jaoks ei pruugi bussiajad või marsruut sobida. Raske koolikott seljas, kehalise kasvatuse riiete ja jalanõude kott käe otsas, võib isegi kilomeeter bussipeatusest koolini viletsa ilmaga tunduda väga pikk teekond.

GoBusi logistiku kinnitusel oleks vedaja nõus liinigraafikut muutma ja lisabusse sõitma panema, ent vallal selleks raha napib. Seega – kiireid lahendusi oodata ei maksa.

Koolipäevade alguse ja lõpu kellaaegadega tuleks sõidugraafiku paika panemisel aga kindlasti arvestada. Moodustavad ju õpilased suure osa linnaliinibusside sõitjaist.

Märksõnad

Tagasi üles