Noored purjetajad pidasid Poolas mitmeid päevi tublisti vastu

Copy

Eelmisel nädalavahetusel käisid vapramad Saaremaa Sailing Academy/ Kuressaare Spordikooli noorpurjetajad Dziwnowis Optimisti Poola meistrivõistlustel.

Kokku osales pea 300 sportlast üheksast riigist. Vaprad pidid noored tõepoolest olema, sest vastu tuli pidada pikki päevi tugevate tuulte käes 10m/s ja rohkemgi ning õhtul tuli öömajja jõudes veel ka koolitükke teha.

Kui esimesel päeval peeti kolm sõitu tugeva tuule ja suurte lainete käes merel, siis kaheks viimaseks päevaks korraldajad noori merele ei lasknud vaid tuli minna mõõda jõge veehoidlasse sõite pidama.

Sinna saamine oli omaette kunsttükk, kuna tee peale jäi sild, mille alt täistaglastuses Optimist läbi ei mahtunud. Seetõttu nägi erinevaid viise kuidas noored koos treeneritega takistust kaks korda päevas "ületasid".

Parima tulemuse tegi meie omadest Jacob Putnik, kes oli 34. Robert Matt sõitis end ka kuldgruppi, lõpetades 51. Hõbefliidis saavutasid tugevad kohad Jaco Putnik (5. koht) ja Tobias Kalle (7. koht) , olles vastavalt üldarvestuses 77 ja 79. 

Tagasi üles