JÄRELEHÜÜE Hüvasti, Kalmer Koppel

Copy
Kalmer Koppel (8. märts 1971 – 14. september 2024)
Kalmer Koppel (8. märts 1971 – 14. september 2024) Foto: Erakogu

14. septembril lahkus meie hulgast ootamatu terviserikke tõttu Kalmer Koppel, keda lähedased, sõbrad ja kolleegid iseloomustavad rõõmsameelse, hooliva ja üdini positiivse inimesena, kes armastas väga oma peret ja sõpru.

Kalmeri elutee algas Kuressaares, aga kõik lapsepõlvesuved möödusid Sõrves vanaema juures, kus igapäeva osaks oli merest kala püüdmine. Armastus mere vastu säilis Kalmeril kogu eluks. Talle meeldis väga paadiga sõita ja koos poegadega kalal käia.

Kalmer Koppel on õppinud Kuressaare 2. keskkoolis ja Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis. Tema tööaastad möödusid IT-valdkonnas tegutsedes. Ta on töötanud OÜ-s Teetormaja, Saaremaa Lihatööstuses ja Riigi Info- ja Kommunikatsioonitehnoloogia Keskuses (RIT).

OÜ Saaremaa Lihatööstus IT-juhina tegutses Kalmer peaaegu 13 aastat. Ta täitis oma kohustusi suure pühendumusega, hallates kogu Tuule Grupi IT-valdkonda. Sealsete kolleegide sõnul oli Kalmer oma ala professionaal ja selles valdkonnas asendamatu. Töökaaslaste südamesse jääb Kalmer Koppel kui alati abivalmis ja sõbralik kolleeg, kellega oli väga lihtne suhelda.

RIT-is töötas Kalmer IT-hooldusspetsialistina. Kalmeri töökabinet asus Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas ning lisaks kohtumajale teenindas Kalmer ka mitmeid teisi Kuressaares asuvaid riigiasutusi (prokuratuur, muinsuskaitseamet jne).

Kohtumaja töötajate sõnul oli Kalmer abivalmis, töökas, hoolas, viisakas, meeldiv ja tore kolleeg, kellest jäädakse puudust tundma.

Aktiivse inimesena osales Kalmer ka Vätta külade seltsi tegevuses ja Nelikaare koguduse töös.

Kalmeri pere ja sõprade sõnul oli ta tugeva selgrooga põhimõttekindel mees, kes julges võtta vastutust ja aitas sageli kanda teiste koormaid. Ta nägi pigem võimalusi, mitte ei otsinud vabandusi. Kõik, kes teda lähemalt tundsid, on tuttavad tema mõnusa huumorimeele ja lõbusa olekuga.

Kalmeril ja tema abikaasal Angelal on kolm toredat last. Koppelite abielu oleks tänavu 15. oktoobril jõudnud 30-nda verstapostini.

Tagasi üles