KENA KERETÄIS Ava oma kodu õhtusöögiks teistele

Copy
Praad
Praad Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa Toidufestival korraldab Saaremaa, Muhu ja Ruhnu maitsete aasta raames ürituse Kena Keretäis, kus saare kodud saavad pakkuda külalistele õhtusööki.

Toidufestivali korraldustiimi juht Angela Nairis ütles, et 8.–9. novembril saavad Saaremaa ja Muhu inimesed avada oma kodu uksed koduse toidu nautlejatele.

"Igaüks ise otsustab, kas ta serveerib restorani tasemel õhtusöögi või valmistab toidu, mida ta tavaliselt külalistele õhtusöögiks pakub," rääkis Nairis. Soovitav oleks siiski pakkuda vähemalt pearooga ja midagi magusat.

Iga kodu otsutab ka selle ise, mitut külalist ta külla ootab. Võib korraldada intiimse õhtusöögi kahele või kutsuda külla terve seltskonna. Ka õhtusöögi hinna määrab küllakutsuja. Külalistel peab olema võimalus käsi pesta ning WC-d kasutada.

Kodud, kes soovivad Kena Keretäie õhtusööki pakkuda, peaksid oma kodurestorani registreerima enne 12. oktoobrit. Nairis soovitab igal kodul anda oma telefoninumber ja e-mail, et soovijad saaksid kohad broneerida vahetult õhtusöögi pakkuja juures. külalised maksvad otse õhtusöögi korraldajale.

Üritus, kus inimene avab oma kodu õhtusöögiks, idanes Nairise sõnul soovist pakkuda midagi ägedat ka maitsete aasta sügisesse.

Tagasi üles